Om alla mammors mardröm

Igår morse klockan fem ringde det på dotterns telefon. Hon sov och vaknade inte. Igår morse klockan fem och tio ringde det på dotterns telefon. Hon sov fortfarande, men när hon vaknar halv sex och tittar på mobilen ser hon ett nummer hon inte känner igen, två missade samtal.  Hon googlar och det är ett sjukhus i Milano. Hon fattar ingenting. Hon ringer dit och akuten  frågar henne hon känner en viss – låt oss kalla henne Maria –  för att skydda henne.

– Ja, jag känner henne, svarar dotter. Dom hade ätit en pizza tillsammans över lunch.

– Kom hit nu, säger sjukhuset.

Dottern undrar vad som  hänt och hur Maria mår – men dom får inte svara pga av ” den skyddande lagen om privacy“, som finns här.

Under tiden vaknar jag,  att något har hänt fattar man när man hör dotterns röst såpass tidigt på morgonen. Annars sover jag som en stock..

– Jag kommer på en gång, svarar dottern.

Ett ögonkast av samförstånd och vi drar snabbt på oss jeansen, en kopp kaffe medans vi hoppar runt för att få in benen i byxorna och  för att vakna,  sedan Formula 1  in till stan.

Vad i hela världen kan ha hänt? Har hon blivit påkörd? Har hon blivit våldtagen? You bet att vi är oroliga.  Under tiden i bilen berättar dottern att Maria har precis kommit hit, en vecka har hon varit här och hon känner inte en människa. Dom träffades genom en Facebook grupp.

Nu händer alltså allas mammors mardröm! Ett telefonsamtal i natten – ensam blond brud ute i stora världen.

Det är lite trafik men och Milano är tomt. Rengöringsbilarna har inte jobbat färdigt än och så här ser det ut runt parkbänkarna.  Inte för att detta var det viktiga men fan vad det ser ut. Snuskstad!

Parkbänk i Milano

Vi stormar in på sjukhuset, oron är hög. Jag förbereder mig mentalt – vad kommer vi att behöva se?

Sjukhus i Milano

Dottern är inne före mig. Jag har ju parkerat och fotograferat parkbänken (mycket viktigt, det ligger en viss sanning i den nya fotograferingen men det tog en sekund). Maria kommer jag inte att fotografera och visa er!

Hon ligger där i korridoren. Hon mår dåligt, först känner hon inte igen dottern, vet inte vad som hänt, kommer inte ihåg något. En kortkort klänning eller i mina ögon en lång tisha. Hon har en stor maska framtill på dom svarta strumpbyxorna och en enorm maska baktill. Men det ser vi ju först när hon är tvungen att gå på toaletten. Hon har varit ute, druckit något med nya kompisar… Same storie alla gånger.

Hur många gånger händer inte detta för tjejer som kommer hit?

En sista drink vid 23,30 sen ingenting – total minneslucka. Allt svart. Det finns ett hål på tre timmar tills dess att polisen plockar upp henne utslagen på en gata. Jag får insistera för att få reda på exakta klockslag och adresser. Något stämmer inte uppenbarligen!

Nu är jag arg och ledsen. På alla!

Först så är jag irriterad på sjukhuspersonalen, eftersom hon är ursnygg, väldigt gullig och mycket mycket blond så är situationen helt hennes eget fel enligt dom? Va?? What? Jag misstänker att hon blivit drogad. Hon skulle även kunnat supit sig full, det är klart men då borde hon ju ligga och kräkas som en idiot nu och vara små lullig men det är hon inte. Eller har hon tagit något? Jag vet ju inte, jag känner henne inte men mitt mamma hjärta går på – jag tror att hon blivit drogad. Hon har bara ont i huvudet, är chockad och har ångest.

“Har du velat ha cykeln så får du trampa järnet”. En ung tjej som är ute och reser ensam, det fattar ju alla… att det är hennes fel. Svenska tjejer det vet man juh, dom är lätta på foten,  svenskar dricker ju värre än ryssarna, osv osv.

En manlig sjuksköterska säger till henne och ber mig översätta.

“-En sån snygging som du kan inte gå ensam runt på stan här nere – utan åtminstone två bodygards. Jag fattar att han vill väl, att han tycker att det är konstigt att dom inte var två tjejkompisar, att han tycker det är konstigt att hennes föräldrar tillåter henne att komma hit, att han tycker det är konstigt att hon överhuvudtaget druckit alkohol och att han tycker att det är hennes fel eftersom hon “glömde” kjolen…

Men jag väljer att inte översätta inte allt han säger. Medan läkaren skakar på huvudet och säger torrt. Nu hade du tur och drick inte mer alkohol…Typ ytterligare en svensk som druckit för mycket.

När jag frågar dom vilka kontroller dom gjort och tester så svarar dom – inga. Va? Jag måste sett ut som ett frågetecken, ett argt frågetecken.

Är du hennes mamma? Är hon minderårig? Frågar hon om det? Men insisterar – jag tycker att hon ska bli kontrollerad, vad har hänt jäntan under dessa tre timmar? Det är Maria som ska välja. Om hon väljer en kontroll måste vi göra följande.

Ta med henne,  i detta tillstånd som hon är i nu,  till en polisstation och göra en polisanmälan. Grattis det vill vi ju, hon känner sig säkert fit för det, NOT! Sen ska vi köra till ett annat sjukhus som har en “kvinnoklinik” för att kunna göra en gyn-undersökning och andra test. Medan polisen kommer då att titta igenom alla kameror och försöka kartlägga det som hänt. Vilka var dom där tre männen som stannade henne när hon skulle hem? Varför vill hon inte detta? Jag vill inte pressa henne mer.

Hur som helst,  hon vill inte och hon är för chockad. Varför blev hon inte intagen på det andra sjukhuset direkt? Polisen hade ju kunnat skicka henne dit på en gång… skulle dom inte kunna komma till henne för att ta en anmälan?

Jag ber henne att få hennes mammas telefonnummer i Sverige. Jag lirkar och säger att just nu i ditt tillstånd kanske du inte kan ta ett pondererat beslut, men hon vill inte oroa mamman. Hon gråter, längtar och snyftar. “- jag har aldrig längtat så mycket efter mamma som nu”. Vi tröstar och säger håller om henne så gott vi kan. Jag hoppas hennes mamma sover gott i Sverige – och om ni visste hur gärna jag vill ringa henne eller skriva till henne på Facebook men tjejen vill inte… Vad hade ni gjort? Hade ni gjort som jag? Gjorde jag fel?

Sen blir jag både ledsen och arg på henne också. En moralpredikning som vuxen och vaccinerad måste jag ju göra – trafficking, organplatateringspirater, våldsmän och män i allmänhet. Bla bla bla. Hon säger att hon brukar vara försiktig, att det aldrig hänt tidigare etc etc

Sen tar vi med henne hem, en varm dusch, en nybäddad säng och sömn kan hon behöva. Hon är mycket tacksam och det är jag med.

Sen undrar jag med några timmars distans. Är det jag som överreagerar? Är det vanligt att svenska ungdomar dricker såpass mycket och tar livet så lätt? Jag kanske har bott utomlands förlänge? Och ja, jag vet att tjejen kanske skulle kunna ha tagit något men jag tror inte det.

Blåögda svenskor – när ska vi lära oss?

Jag blir mest  ARG på endel av mina vänner som tycker att jag gjorde fel i att ta med henne hem. Du vet ju inte vem det är… Det är ju inte din uppgift att ta hand om henne…. Lägg dig inte i….

Må fan ta er, säger jag. Alla kan göra misstag, speciellt när man är ung och dum. Dom vet bara inte om det än, dom har inte fattat det.

Jag väljer att ta hand om den stackars tjejen precis som jag skulle vilja att någon av er skulle ta hand om mina ungdomar när dom är ute på vift. Det får mig att må bättre, jag vet att därute skulle ni göra det samma – säg att det är så!  Visst? Ge mig förhoppning….

Men vad hände under dessa tre timmar?

Jag blir arg på dom som druckit henne under bordet, drogat henne, någon bör ha sett henne under dessa tre timmar…  Vad har hänt jäntan? Tur att hon verkar okey och inte mer orolig än vad hon är. Fattar hon överhuvudtaget vad som kan ha hänt? Vilken risk hon tagit? Vilken tur hon har haft? Eller är det vardagsmat? Vet hon något mer än jag som hon inte berättat?

Marias Mamma –  kom och titta till din dotter!

 

Trista rum

19 thoughts on “Om alla mammors mardröm

 • March 14, 2014 at 13:59
  Permalink

  Jag har och hade ABSOLUT reagerat precis som du!
  I en sådan situation så ställer man inte så många frågor utan man ställer upp och finns där som ett stöd. Så resonerar i alla fall jag. Jag hade varit jättetacksam om någon vuxen hade hjälpt mitt barn om jag själv inte hade kunnat!
  Du kan vara stolt över dig själv för det du gjorde för tjejen och det tror jag säkert att tjejen och även din dotter också känner för dig!

  Ha en trevlig helg 😉
  Vänligen
  Anne-Lie

 • March 14, 2014 at 14:07
  Permalink

  Tack Anne-Lie det värmde! Ha en trevlig helg även du!

 • March 14, 2014 at 17:50
  Permalink

  Mm, jag hade inte gjort något annorlunda men jävlars som det hade kliat i fingrarna för att ringa mamman. “Problemet” här är ju att ingen av er känner flickan, vilket säkert påverkade ditt beslut. Hur som så är händelsen fruktansvärd, för precis som du säger: “v a d” hände under dessa timmar?

  Have a nice weekend kära du!

 • March 14, 2014 at 17:55
  Permalink

  Det svåra är att respektera en “ung dum vuxen” men som vuxen ska man väl stötta när dom behöver stöd och inte kväva dom och precis som du säger – vad vet jag hur hennes familje förhållanden ser ut. Men jag var inne på mammans FB profil och tjuvkikade. Hon såg precis ut som vi vanliga mammor, hoppas att tösen berättar själv. Ha det bra du med! kram

 • March 15, 2014 at 22:18
  Permalink

  Jag hade gjort exakt som du. Men jag kan tala om att hon inte på något sätt är onormal i Sverige. Jag är svinglad att min dotter bor i Italien och har ändrat sin syn på alkohol. När hennes vänner är på besök hos henne så super dom sig totalt redlösa och går iväg med första bästa kille.
  Min dotter är totalt chockad hur dom beter sig, Alla tjejerna har “bra” föräldrar hemma. Men det är tyvärr helt normalt att unga beter sig så.
  Det gäller såklart inte alla….men väldigt många har detta beteende. Plus att dom ofta drogar sig med andra droger också.

 • March 15, 2014 at 22:24
  Permalink

  Eftersom jag aldrig dricker så har jag flera gånger kört hem andras ungar när dom varit packade. Föräldrarna kan inte hämta dom….för dom har druckit . Det är helt sjukt hur folk super i Sverige. Bra föräldrar…dåliga, rika och fattiga. Alla krökar i det här landet….

 • March 16, 2014 at 21:35
  Permalink

  Det där med att ta seden dit man kommer? Här försöker jag marknadsföra Sverige som ett av de bästa länderna i världen (förutom klimaetet ‘ra) också blir det raserat på ett klick av blåögd….hmmm no good!

 • August 17, 2018 at 07:39
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really irritating. A good web site with exciting content, that is what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 • August 29, 2018 at 07:46
  Permalink

  Thank you for another great article. Where else could anybody get that kind of info in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

 • September 27, 2018 at 09:56
  Permalink

  online levitra online best

  55d9 can you online online in store

 • September 29, 2018 at 09:51
  Permalink

  we use it online online discount

  2b9c online safe online

 • September 30, 2018 at 05:04
  Permalink

  online y oxido nitrico

  2b9c follow link 5 mg online

 • October 7, 2018 at 19:28
  Permalink

  online bulk online

  7d3b much does online cost boots

  7d3b acheter online suiss

  7d3b

 • October 10, 2018 at 10:39
  Permalink

  average cost of online 50mg

  57c8 costo online e online

 • October 11, 2018 at 01:29
  Permalink

  overnight online sildenafil

  57c8 online kaufen erfahrung

 • October 14, 2018 at 18:26
  Permalink

  Thank you a lot for providing individuals with remarkably pleasant possiblity to check tips from this site. It is often so terrific and stuffed with a good time for me personally and my office colleagues to search your site really three times in one week to study the latest items you have got. And of course, I am just actually fascinated with all the dazzling concepts you serve. Certain 1 tips in this posting are essentially the simplest we have all had.

 • October 15, 2018 at 16:13
  Permalink

  IOPE 【彩妝系列】水潤光感舒芙蕾粉凝乳XP SPF50+PA+++ AIR CUSHION XP的商品介紹 IOPE,彩妝系列,水潤光感舒芙蕾粉凝乳XP SPF50+PA+++ AIR CUSHION XP

 • October 16, 2018 at 03:57
  Permalink

  Thanks so much for giving everyone such a wonderful chance to read articles and blog posts from this web site. It is always so beneficial and also packed with fun for me personally and my office friends to search your web site really thrice in a week to find out the new guides you will have. And lastly, I am usually satisfied concerning the surprising techniques you serve. Selected 3 points in this post are in reality the finest we have had.

 • October 17, 2018 at 05:54
  Permalink

  MINON AMINO MOIST 蜜濃 【臉部保養系列】亮澤鎖水保濕乳霜 モイストバリアクリーム的商品介紹 MINON AMINO MOIST 蜜濃,臉部保養系列,亮澤鎖水保濕乳霜 モイストバリアクリーム

Leave a Reply